Μάπα το δήθεν φιλελεύθερο «καρπούζι» !

Διακυβέρνηση Ελλάδα Οικονομία Πολιτικά

Είναι τελικά αδιανόητο πως το βαθύ κράτος κατάφερε να πλασάρει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ως φιλελεύθερη, παρασύροντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού του πολιτικού χώρου που πίστεψε ότι στο πρόσωπο του Μητσοτάκη βρήκε έναν φιλελεύθερο ηγέτη, έστω και στα οικονομικά ζητήματα. Αμ,δε…

Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Κούλης Μητσοτάκης είναι ένας τυχοδιώκτης και σχεδόν μαριονέτα του βαθέως κράτους το οποίο ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και αυτό ήδη μπορούμε να το διακρίνουμε και στην πρωθυπουργία του!

Αφήνουμε στην άκρη τα εθνικά ζητήματα ή τα ζητήματα κράτους-εκκλησίας που η συγκεκριμένη κυβέρνηση μόνο φιλελεύθερη που δεν είναι-και ποτέ άλλωστε δεν ήταν ως κόμμα- και ας ασχοληθούμε με τα της οικονομίας και του κράτους…

Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει, ως πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης κυβέρνηση είναι η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων (ούτε έναν συγκεκριμένα έλεγαν ότι δεν θα απολύσουν,ακόμα και αν είναι επίορκος) και αυτό φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα και όχι μόνο…

Έτσι η Ν.Δ., ως κυβέρνηση πλέον, ανακοίνωσε την πρόσληψη 28.000 δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα 20.000 στο ευρύ δημόσιο και άλλους 8.000 στους Δήμους (ΟΤΑ) οι οποίοι θα έρθουν βέβαια να προστεθούν σε αυτούς που διόρισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και οι οποίοι φυσικά δεν θα πειραχθούν !

Η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν αρχικά πως θα κάνει περικοπές σε βάθος χρόνου στο δημόσιο, πως δηλαδή για κάθε έναν που θα προσλαμβάνεται θα φεύγουν παραπάνω, αλλά πλέον βλέπουμε πως δεν κάνει ούτε αυτό !

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εσωτερικών Θεοδωρικάκος ( θυμίζω πρώην ΚΚΕς και έπειτα άνθρωπος του Λαλιώτη) την τελευταία διετία έχουν φύγει 20.300 άνθρωποι από το δημόσιο (προφανώς ως συνταξιούχοι) και τώρα θα προσληφθούν σχεδόν ισόποσοι (19.700), οπότε είμαστε στο ένας προς ένας και άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα !

Με λίγα λόγια παραδέχεται ότι η μείωση των υπαλλήλων στο κυρίως δημόσιο πάει περίπατο, χώρια ότι και αυτοί οι αριθμοί των αποχωρησάντων και προσληφθέντων που δίνει είναι ανεξακρίβωτοι και ασαφείς και είναι πολύ πιθανό να είναι λιγότεροι και να μην τηρείται ούτε καν το ένας προς έναν !

Την ίδια στιγμή το πολύτιμο για τους μικρομεσαίους επίδομα αλληλεγγύης η κυβέρνηση το δίνει πολύ μειωμένο και μόνο σε μια στενή ομάδα ανθρώπων, αποκλείοντας μάλιστα την πλειοψηφία των ανέργων, σε βαθμό που πολύς κόσμος που θίγεται να αναπολεί τις μέρες του κρατικοφασίστα  Τσίπρα !

Εδώ υπάρχει βέβαια η δικαιολογία-όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός Σταϊκούρας– ότι ο Τσίπρας έδωσε το μεγαλύτερο κομμάτι από το ποσό που προοριζόταν για το επίδομα προεκλογικά, οπότε τώρα δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για επιδόματα.

Η απάντηση είναι ακριβώς το ότι θα μπορούσαν να βρεθούν χρήματα και για αυτό αν γινόταν στοιχειώδης μείωση της σπατάλης του δημοσίου, κάτι που ούτε αυτή η κυβέρνηση-όπως λέμε και παραπάνω-μοιάζει διατεθειμένη να το κάνει.

Απόδειξη αυτού δεν είναι μόνο τα περί προσλήψεων και ανύπαρκτων απολύσεων που πράττει ο Μητσοτάκης, αλλά και ότι την ίδια στιγμή οι σπατάλες αυξάνουν με μια κυβέρνηση που δίνει στους βουλευτές ακόμα και ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που έρχονται να προστεθούν στα δωρεάν laptop (λες και δεν έχουν να αγοράσουν), τους οδηγούς και τους σωματοφύλακες που ήδη υπάρχουν…

Όλα αυτά λοιπόν εις βάρος του απλού φορολογούμενου και των μικρομεσαίων που χτυπήθηκαν και περισσότερο από την δεκαετή οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι κρατιστές πολιτικοί και κόμματα και που την παρέτειναν για τόσα πολλά χρόνια κυρίως για να μην πειραχθεί το δημόσιο και οι κομματικοί στρατοί.

Ειδικό χαρακτηριστικό άλλωστε αυτή της δεκαετούς κρίσης ότι το κράτος, τα κόμματα και μεγάλο μέρος της αστικής τάξης προτίμησαν να ακρωτηριαστούν και οι ίδιοι, θυσιάζοντας μισθούς, συντάξεις και τα επιχειρηματικά τους κέρδη, προκειμένου να μην πειραχθεί το δημόσιο !

Θα μου πείτε τώρα για τους ΟΤΑ πως οι υπάλληλοι τους δεν πληρώνονται πλέον από τους φόρους μας, αλλά από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε. Και αυτό όμως σημαίνει ότι τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε από την τσέπη μας δεν πρόκειται να μειωθούν ποτέ, αλλά πιθανότατα να αυξηθούν…

Στη υγεία των…κορόιδων λοιπών κύριε Μητσοτάκη και κύριε Θεοδωρικάκο, κύριε Σκυλακάκη και λοιποί αυτού του σιναφιού που σπεύσατε να συνταχθείτε με τη Ν.Δ. του ψευτοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, είτε το κάνατε από ιδιοτέλεια (οι περισσότεροι), είτε από αφέλεια και έλλειψη κρίσης !