Λίγα ακόμα περί Ρουβίκωνα…

Διακυβέρνηση Ελλάδα Εξ. Πολιτική Πολιτικά

Αρκετοί είναι αυτοί οι φίλοι που, με μήνυμα τους μας ζητούν τη γνώμη μας για τον Ρουβίκωνα και τους περιβόητους «ακτιβισμούς» τους…

Ως πρώτη άποψη  δεν έχουμε παρά να αναδημοσιεύσουμε παρακάτω ένα άρθρο που γράφτηκε πριν περίπου 11 μήνες, όταν ακόμη τα «αιρετικά» ήταν blog και το οποίος αναδημοσιεύουμε παρακάτω με τον τότε τίτλο «Ρουβίκωνας: Οι κρατιστές αναρχοφασίστες» και είναι το εξής:

 «Όπως έχουμε ξαναγράψει-χωρίς δόση υπερβολής- στην Ελλάδα ακόμα και οι αναρχικοί είναι κρατιστές ή κρατικοδίαιτοι !

Είναι επίσης γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα αυτών έχει φασιστικοποιηθεί (γι’αυτό άλλωστε και τους αποκαλούμε αναρχοφασίστες), όπως άλλωστε και μεγάλο μέρος της άκρας αριστεράς !

Έτσι λοιπόν μόλις προ ημερών μάθαμε ότι μέλη της αυτοαποκαλούμενης αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» έκαναν «ντου» και στο υπουργείο εθνικής άμυνας του Καμμένου και μάλιστα το έκαναν ανενόχλητοι και ασύλληπτοι !

Για την ιστορία η μοναδική φορά που συνελήφθησαν ήταν σε μια μπούκα στην Ισπανική πρεσβεία και αυτό έγινε μόνο και μόνο για να μην εκτεθεί κι’άλλο η κυβέρνηση στους Ισπανούς εταίρους και δανειστές μας. Τυχαίο ;

Πραγματικός στόχος τους ; Να πάρουν αποστάσεις από τη φαιοκόκκινη κυβέρνηση και να αποποιηθούν τον ρόλο του κρατικίστικου εργαλείου και παρακρατικού γκρουπούσκουλου. Γι’αυτό ακριβώς- για να ρίξουν στάχτη στα μάτια- και αποφάσισαν να μπουκάρουν και στο υπουργείο του ακροδεξιού τραμπούκου Καμμένου και συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ !

Εμάς όμως τα…καλόπαιδα του Ρουβίκωνα δεν μπορούν να μας παραμυθιάσουν και όχι μόνο διότι τα πεπραγμένα της λεγόμενης αριστεράς τα έχουμε «σπουδάσει». Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο backround και στα πεπραγμένα του «Ρουβίκωνα» και θα καταλάβετε γιατί είμαστε κάθετοι σε αυτό και τους αποκαλύπτουμε…

Πρώτο και κυριότερο, μπορεί ποτέ να πιστέψει κανένας νοήμων άνθρωπος ότι άνθρωποι που έχουν πάρει και εκπομπή στo ραδιόφωνο της ΕΡΤ (ΕΡΤ-OPEN) δεν είναι πιόνια αυτής της κυβέρνησης ; Ή μήπως είναι τυχαίο ότι-όπως είπαμε- δεν συλλαμβάνονται σχεδόν ποτέ, ότι και αν κάνουν, ενώ σε μια σοβαρή χώρα θα ήταν ήδη στη φυλακή ;

Να πάμε και παρακάτω, διότι αν ρίξουμε μια ματιά στα πιστεύω τους,όπως τα εκφράζουν οι ίδιοι, δεν βλέπουμε τίποτα παραπάνω εκτός από μια κλασσική νεοκνίτικη γραμμή εμπλουτισμένη με τα κλασσικά ιδεολογήματα που εισήγαγε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Δηλαδή περί αντιμνημονίου, οικονομικής κατοχής των δανειστών, του δυτικού κεφαλαίου και πάνω απ’όλα φυσικά αντιφιλελεύθεροι και μάλιστα πολύ περισσότερο από αντιχρυσαυγήτες και αντιφασίστες γενικά (όπως είναι πλέον όλοι σχεδόν οι αριστεροί και οι οργανώσεις τους) !

Γενικά βλέπουμε ότι η ανάλυσή τους περί κρίσης και των αιτιών της ήταν σχεδόν ίδια με του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (προ μνημονίου), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και Χρυσής Αυγής (!), μεταφρασμένη σε κάπως πιο αναρχική γλώσσα για τα μάτια του κόσμου (κυρίως των ανόητων που τους πιστεύουν)…

Αλλά και μέχρι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακός δεν ήταν και ο «Ρουβίκωνας» ανοιχτά τίποτα παρά μια  αναρχοφασιστική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να θυμηθούμε ότι πρώτον: Κατά τη διάρκεια της πρώτης καταστροφικής διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με την Ε.Ε. (2015), αυτοί δεν δίσταζαν να στηρίζουν ουσιαστικά την διαπραγμάτευση, διοργανώνοντας πορείες στη γερμανική πρεσβεία, βρίζοντας Μέρκελ και  Σόιμπλε.

Δεύτερο και πιο κραυγαλέο ότι στις 30 του Ιούνη του 2015 οι «Ρουβίκωνες» επιτέθηκαν ανοιχτά στους διαδηλωτές του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα που διαδήλωναν τότε κατά της- πιο ανοιχτά τότε- αντιευρωπαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διότι προέβλεπαν περίπου τι επρόκειτο να ακολουθήσει στη χώρα. Εκεί λοιπόν οι «Ρουβίκωνες» λειτούργησαν ανοιχτά ως παρακρατικά «μαντρόσκυλα» της κυβέρνησης, κατά των φιλοευρωπαίων αντιπάλων τους !        

Εκείνη την περίοδο μάλιστα (διαπραγματεύσεις- δημοψήφισαμα) βρέθηκαν ουσιαστικά και οι “Ρουβίκωνες” στο ίδιο μαυροκόκκινο μέτωπο και με τους Χρυσαυγήτες, χωρίς κανένα πρόβλημα !

Μόλις φυσικά η κυβέρνηση το γύρισε μνημονιακή, το γύρισαν και αυτοί αντικυβερνητικοί και αντικαθεστωτικοί για ξεκάρφωμα, όπως έκαναν και οι διάφοροι Ανταρσύες, Λαφαζάνηδες, Κωνσταντοπούλου κλπ., για να μην εκτεθούν άλλο (Το ΚΚΕ λειτούργησε πιο έξυπνα, κρατώντας από την αρχή κάποιες αποστάσεις από την κυβέρνηση, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί στο μέλλον να εκτεθεί).

Έκτοτε αφιερώθηκαν  σε κάτι υποκριτικές μπούκες της πλάκας στο ΤΑΙΠΕΔ και στο ΑΔΜΗΕ και καλά επειδή είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων (να γιατί λέμε ακόμα και τους Έλληνες αναρχικούς κρατιστές, αν και στην πραγματικότητα  οι αριστερούληδες είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά μόνο στο ρωσοκινέζικης προέλευσης κεφάλαιο), σε γιατρούς που και καλά παίρνουν φακελάκια και στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” την οποία στόχευσαν όχι για τον δεδομένο εθνικισμό και φιλοχρυσαυγητισμό της, αλλά γιατί αυτή είναι πλέον αντικυβερνητική…

Συμπέρασμα ; Πρόκειται για καθεστωτικούς-παρακρατικούς τραμπούκους και ας καμώνονται το αντίθετο. Βλέπετε το επαναστατηλίκι πουλάει σε εποχή κρίσης, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες είναι οι πιο προσκυνημένοι !”

http://taairetika.blogspot.com/2017/11/blog-post_21.html

Aυτά γράφαμε λοιπόν πέρσι τέτοια εποχή, αλλά από τότε έχει αλλάξει κάτι στο κεφάλαιο Ρουβίκωνας; Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι η ρωσοδουλεία τους είναι πλέον ανοιχτή και έκδηλη στη γραμμή τους (συνεπώς και η κρυφοφασιστική τους φύση)!

Έτσι λοιπόν πέρσι το χειμώνα, με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου, χαρακτήρισαν σύσσωμο τον Ουκρανικό λαό και την Ουκρανική κυβέρνηση ναζί και δικαιολόγησαν έτσι τη φασιστική εισβολή και κατοχή της Κριμαίας, αλλά και τον πόλεμο και διαμελισμό που έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι φασίστες στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτά φυσικά δεν είναι τίποτε άλλο από την υιοθέτηση της Ρωσικής Πουτινικής προπαγάνδας, αλλά υπάρχει και συνέχεια…

Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει μπούκες σε μια σειρά από ξένες πρεσβείες, όλες δυτικών και φιλοδυτικών χωρών, όπως ο ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστρία, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία (πιθανόν να μας διαφεύγει και κάποια ακόμα). Ούτε λόγος φυσικά για μπούκα στη Ρωσική ή σε Ρωσόφιλης χώρας…

Πρόσφατα ωστόσο παραξένεψε πολύ κόσμο και μια μπούκα του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, μιας ισλαμοφασιστικής χώρας με καλές σχέσεις με τον Ρωσοκινέζικο φασιστικό άξονα !

Γιατί το έκαναν αυτό ; Μα γιατί εσχάτως το Ιράν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους μέχρι τώρα συμμάχους του, Ρωσία και Άσαντ, για τη μοιρασιά στον πόλεμο της μαρτυρικής Συρίας-την οποία μακέλεψαν από κοινού- ο οποίος ουσιαστικά μόλις τελείωσε υπέρ του Άσαντ !

Καθόλου τυχαία, λίγες μόνο ημέρες πριν από το ντου του Ρουβίκωνα στην Ιρανική πρεσβεία, το Ιράν χτυπήθηκε από τους Ρωσοκίνητους Ασαντικούς ισλαμοφασίστες του ISIS σε τρομοκρατική επίθεση !!

Βλέπουμε λοιπόν όχι μόνο ένα διεθνές φασιστικό-νεοναζιστικό παζλ που συμπληρώνεται για τους καλούς γνώστες των θεμάτων, αλλά και ότι όλα τα τσιράκια αυτού του φασισμού ανά τον κόσμο να συντονίζονται τρομερά μεταξύ τους, ενόσω ο αρχιδολοφόνος Πούτιν και η Ρωσία πάνε να κάνουν το μεγάλο βήμα για την παγκόσμια κυριαρχία τους.

Αυτή η Ρωσική κυριαρχία μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη δύναμη της βρώμικης διπλωματίας και της προβοκάτσιας, είτε και με νέους πολέμους που θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα και έναν γενικευμένο-παγκόσμιο πόλεμο ! 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *