Η Καλαμάτα παρούσα σε Ελληνική παρέλαση στη Βοστόνη !

Ειδήσεις Μεσσηνία

Η πόλη μας, η Καλαμάτα αδελφοποιήθηκε με την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα ήταν παρούσα στη μεγαλειώδη παρέλαση του ελληνισμού στη Βοστόνη, την Κυριακή 1η Μαΐου !

 H δε παρέλαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street, με έντονη την παρουσία της Καλαμάτας.

Μάλιστα σε αυτήν την παρέλαση συμμετείχε η αποστολή του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε αδελφοποιηθεί με το Λόουελ. Προς τιμήν της πόλης οι ομογενείς είχαν κατασκευάσει άρμα που συμμετείχε στην παρέλαση και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα της ελληνικής κοινότητας.

Τελετάρχες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συνέχεια, στον Εθνικό Κήπο της Βοστόνης έλαβε χώρα εκδήλωση με χορούς από ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα. Χαιρετισμό προς τους ομογενείς απηύθυνε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας κατά την τετραήμερη παρουσία της σε Βοστόνη και Λόουελ, με αφορμή την αδελφοποίηση, είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με ομογενείς, καθώς και την εκεί επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα.

Μάλιστα η παρουσία της αποστολής του δήμου στις αμερικανικές πόλεις έτυχε θετικότατων σχολίων, ενώ αποτέλεσε και θέμα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης !

Η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα χθες, ενώ ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις ΗΠΑ θα δοθεί σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην πόλη μας.