Η δύση να αφυπνιστεί μετά την αεροπειρατεία Λουκασένκο-Πούτιν…Ο Μητσοτάκης να απολογηθεί !

Διεθνή Ελλάδα Πολιτικά

Οι λαοί και τα ΜΜΕ της δύσης και όλου του δημοκρατικού κόσμου αρχίζουν σιγά, σιγά να ξεπερνούν την πολύχρονη αφασία τους και να συνειδητοποιούν τι σημαίνει Ρωσία και Πούτιν !

Γιατί να μην γελιόμαστε, κανένας τριτοκοσμικός δικτάτορας Λουκασένκο δεν θα μπορούσε να διοργανώσει μια τέτοια ασύλληπτη κρατική αεροπειρατεία– για να απαγάγει έναν δημοσιογράφο που έκανε αντιδικτατορικό αγώνα στη χώρα του-αν δεν είχε από πίσω τη στήριξη της μαμάς Ρωσίας.

Και κυρίως πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν μια αλήθεια που εμείς φωνάζουμε επί πολλά χρόνια. Πως δηλαδή άνθρωποι σαν τον Πούτιν και τον Λουκασένκο παραμένουν αμετανόητοι κομμουνιστές και απλά έχουν απαρνηθεί το κομμουνιστικό σύστημα και κυβερνούν μέσα σε έναν κρατικοδίαιτο καπιταλισμό (κρατικοφασισμό) !

Και το χειρότερο δεν είναι ότι παραμένουν απλά κομμουνιστές, αλλά και ότι η Ρωσία-και η σύμμαχός της Κίνα- έχει σαν στόχο την παγκόσμια κυριαρχία και την επιβολή του συστήματός της.

Και για όσους αμφιβάλλουν ακόμα για την κομμουνιστική φύση αυτών των ανθρώπων, ας μας απαντήσουν γιατί ακόμα οι μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας λέγονται KGB ή και γιατί ο Πούτιν επανέφερε τον ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης ως ύμνο της Ρωσίας ;

Επειδή όμως αυτά τα δύο κράτη είναι ακόμα αδύνατα οικονομικά, χρησιμοποιούν ωμή βία ,καταστολή και προβοκάτσιες για να πετύχουν τους στόχους τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ρομάν Προτάσεβιτς έφτασαν λοιπόν να οργανωθεί μια τέτοια επιχείρηση από πράκτορες μέσα σε έδαφος χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να απαχθεί ένας πολίτης που είχε βρει άσυλο σε αυτήν. Και αυτή η αεροπειρατεία να γίνεται με ασύλληπτο τρόπο που ήταν η απειλή κατάρριψης του αεροσκάφους από μαχητικά και η αναγκαστική προσγείωσή του στο Μινσκ !

Μετά από αυτό το γεγονός ήταν αναμενόμενο να αναλάβει δράση και η πανίσχυρη προπαγανδιστική μηχανή της Ρωσίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Έτσι λοιπόν κατέφυγαν στην προσφιλή τους τακτική των fake news και άρχισαν να διαδίδουν μαζικά και οργανωμένα πως ο Προτάσεβιτς είναι νεοναζί που πολέμησε στην Ουκρανία με ναζιστική οργάνωση κατά των Ρώσων και με συνοδεία αποδεδειγμένα ψεύτικων φωτογραφιών.

Ο Προτάσεβιτς έχει δηλώσει και ο ίδιος πως όντως βρέθηκε στην ανατολική Ουκρανία για έναν χρόνο ως ρεπόρτερ-για να καλύψει τον πόλεμο- και αυτό εκμεταλλεύτηκε πολύ η Ρωσική βιομηχανία fake news για να πει πως ήταν ναζί που πολεμούσε και άρα ορθώς συνελήφθη.

Σε αυτό έχει τη συμπαράσταση και του τύπου που πρόσκειται παγκοσμίως στη Ρωσία (ακροαριστερού και ακροδεξιού) αλλά και  ανθρώπων όπως του Ρώσικου κατασκευάσματος της ψευτοδημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Και αν οι λαοί και ο τύπος της δύσης αρχίζουν να αφυπνίζονται δεν συμβαίνει καθόλου το ίδιο και με τις πολιτικές ηγεσίες (που κάποιες μάλιστα είναι και διαβρωμένες από ρωσόφιλους και ρωσόδουλους πολιτικούς).

Έτσι πχ. η Ε.Ε. επέβαλε κάποιες κυρώσεις που δεν αναμένεται να πτοήσουν και να επηρεάσουν και πολύ το καθεστώς Λουκασένκο και πολύ περισσότερο δεν θα πτοήσουν το καθεστώς του Πούτιν που δεν το άγγιξαν καν, ως προστάτη του Λουκασένκο !

Και διερωτάται κανείς γιατί η Ευρώπη-και λιγότερο οι ΗΠΑ του Μπάιντεν-επιμένει στη στρατηγική του κατευνασμού του «τέρατος» τη στιγμή που αυτό αντί να αποδίδει, αποθρασύνει τον Πούτιν και όλα τα τσιράκια του ;

Ας έρθουμε όμως και στα δικά μας διότι η αεροπειρατεία οργανώθηκε από πράκτορες της KGB που αλώνιζαν στην Ελλάδα και που είναι άγνωστο πως μπήκαν στη χώρα, αλλά και μέσα στο αεροπλάνο !

Ο Κούλης Μητσοτάκης οφείλει λοιπόν να απολογηθεί για αυτά και να αφήσει τα παχιά λόγια για κυρώσεις στη Λευκορωσία (αλλά ποτέ για κυρώσεις στη Ρωσία) που εκστομίζει για να μην καρφώνεται στη δύση.

To ίδιο πρέπει να απολογηθεί και η ΥΠΑ (Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας) που έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν ειλικρινής-με κυβερνητική παρέμβαση- στις εξηγήσεις της για το πως βρέθηκαν οι πράκτορες μέσα στη συγκεκριμένη πτήση.

Χαρακτηριστικό μάλιστα ότι την ίδια στιγμή που οργανωνόταν η αεροπειρατεία ο ρωσόδουλος ΥΠ.ΕΞ. Δένδιας βρισκόταν στη Μόσχα και μιλούσε για Ελληνορωσικές φιλίες με τον Λαβρόφ και χωρίς φυσικά να κάνει καμία αναφορά στο ζήτημα του Προτάσεβιτς !

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να διευκρινίσει επίσης ποιο είναι το ποιόν και ο ρόλος αυτού του Έλληνα που προσγειώθηκε στο Μινσκ γιατί είναι προφανές ότι είναι καραμπινάτος πράκτορας…

Και ενδεικτικό για το πόσο λερωμένη έχει τη φωλιά του ο Κούλης Μητσοτάκης είναι πως στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. όπου βρισκόταν ακύρωσε τη συνέντευξη τύπου που ήταν να δώσει και ο προφανής λόγος είναι ότι δεν ήθελε να δεχθεί δυσάρεστες ερωτήσεις για την αεροπειρατεία…

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά στην επίσημη ανακοίνωσή του δεν καταδικάζει το καθεστώς Λουκασένκο, ενώ η “Αυγή” και ο Φίλης σχεδόν υιοθετούν μια πιο μετριοπαθή γραμμή “Ριζοσπάστη” ! Ο μόνος που είπε και κάτι κατά της κυβέρνησης για την ανοχή που έδειξε στους Καγκεμπίτες ήταν ο σχετικά πιο ουδετεροπολιτικός ή και-όσο μπορεί- Ευρωπαϊστής Κατρούγκαλος.

Και να μην μιλήσουμε βέβαια για ΚΚΕ και Βελόπουλο-τα πιο πιστά πρακτορεία του Πούτιν μέσα στη βουλή-που έσπευσαν αμέσως να στηρίξουν Λουκασένκο και να αναπαράγουν οργανωμένα τα fake news της Ρωσίας περί ναζί Προτάσεβιτς…

Πάντως το βρώμικο ρωσόφιλο ρόλο που παίζουν Ελλάδα και Κύπρος μέσα στην Ε.Ε. τον έχουμε αναδείξει πολλές φορές, όπως φυσικά και τον καταστροφικό ρόλο που έχει ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός και το αντίστοιχο κεφάλαιο μέσα στη χώρα μας.

Οφείλουμε όμως να μιλήσουμε και για την αφασία της δύσης, η οποία αφοσιωμένη στα στενά οικονομικά της συμφέροντα και αποχαυνωμένη από την πολιτική ορθότητα (πχ. τα gay pride της, τις φεμινίστριες, τη Γκρέτα Τούνμπεργκ κλπ.) η οποία αρνείται να δείξει πυγμή στους Ρωσοκινέζους.

Μάλλον οι δυτικοί πολιτικοί πιστεύουν βλακωδώς ότι η ειρήνη και η ευημερία τους θα διαρκέσει για πάντα και αυτή θα τη διασφαλίζουν είτε με την υφεσιακή στάση απέναντι στον διεθνή αυταρχισμό, είτε «πουλώντας» του χώρες και εδάφη.