Η διαφορά ποιότητας έκρινε την πρόκριση της Κροατίας

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Καλή και άγια η μαχητική Σκωτία, αλλά κακά τα ψέματα, οι Κροάτες ξέρουν πολύ καλύτερη μπάλα και αποδείχθηκε πως αν μπουν αποφασισμένοι και σε καλή μέρα για να πάρουν ένα τέτοιο ματς, τότε εύκολα ή δύσκολα θα το κάνουν !

Η Κροατία πέραν του ότι έχει ακόμα κάποιους ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές-με επικεφαλής τον μέγιστο Μόντριτς-είναι γενικά καλή τακτικά και ο έμπειρος προπονητής Ντάλιτς μπόρεσε και βελτίωσε πράγματα σε σχέση με ότι είχε δει στα δύο πρώτα ματς.

Δεν ξέρουμε με ποιον θα παίξει η Κροατία στον επόμενο γύρο, αλλά εκτιμούμε ότι στα νοκ-άουτ ματς μπορεί να γίνει επικίνδυνη και σκληρό καρύδι για οποινδήποτε.

Οι δε Σκωτσέζοι μπόρεσαν και πήραν μόνο έναν πόντο από τους Άγγλους-και χάνοντας και τα δύο εντός έδρας ματς-για το λόγο ότι τέτοιου είδους ντέρμπι είναι πάντα ιδιόμορφα και ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα.

Στο δε Αγγλία-Τσεχία εκτιμώ ότι είδαμε δύο ομάδες που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν !

Οι μεν Τσέχοι έγιναν ελάχιστα απειλητικοί από τη στιγμή που ο προπονητής Σαουθγκέιτ βρήκε τον τρόπο να περιορίσει στοιχειωδώς τον Σικ και οι δε Άγγλοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να κρατήσουν αυτή τη φυματική νίκη με 1-0, χωρίς να προσφέρουν καλό ποδόσφαιρο στους φίλους τους.

Τα δύσκολα ωστόσο αρχίζουν τώρα για τους Άγγλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια εκ των Γερμανίας, Γαλλίας ή Πορτογαλίας και θα πρέπει να βελτιώσουν αρκετά πράγματα και ειδικά την επιθετική αφλογιστία, με τον Κέιν να μην έχει κάνει ακόμα σεφτέ…