Η Γαλλία δεν εντυπωσίασε, αλλά δύσκολα την κερδίζεις !

Aθλητικά Ποδόσφαιρο

Οι Γάλλοι κέρδισαν τους Γερμανούς με 1-0, χωρίς να εντυπωσιάσουν τους οπαδούς τους ή με τη νοοτροπία ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι. Παραμένουν μια ολοκληρωμένη ομάδα που δεν τις βρίσκεις εύκολα τρωτά σημεία και που εν τέλει είναι το φαβορί γιατί δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις !

Από την άλλη οι Γερμανοί θα έπρεπε προφανώς να είχαν διώξει τον Λεβ και να πάνε στο τουρνουά με άλλον προπονητή, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί συντριβή (6-0) από την Ισπανία και ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τη Βόρειο Μακεδονία.

Από τότε ο Λεβ έκανε πολλά πειράματα για να διορθώσει την άμυνά του και χθες στην πρεμιέρα του Euro παρατάχθηκε με μια τακτική, χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα για να φυλάει τα μετόπισθεν.

Ωστόσο και δέχθηκε το γκολ από τους Γάλλους και υστερούσε δημιουργικά και το χειρότερο…με αυτό το σχήμα που παρατάσσει και επιμένει σε αυτό-χωρίς κλασσικό σέντερ φορ-το γκολ στα δύσκολα ματς το βλέπει σαν την τρύπα της βελόνας !

Ούτε ο Χάβερτς είναι κλασσικό σέντερ φορ, ούτε ο  Γκνάμπρι ,ενώ ο Μίλερ απλά δεν μπορεί πλέον να γίνει ηγέτης της επίθεσης.

Θα λέγαμε μάλιστα ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι δυσκόλεψαν μόνοι τους τη ζωή τους, καθώς φοβήθηκαν υπερβολικά τους Γερμανούς και τους έβαλαν μέσα στα καρέ τους, αλλά και πάλι χωρίς συνέπειες γι’αυτούς…

Συμπερασματικά η Γαλλία δεν εντυπωσίασε  και είναι μια ομάδα που δύσκολα χάνει ματς, ενώ η Γερμανία απλά δεν μπορεί και οι δυνατότητές της (όχι οι ατομικές, αλλά σαν σύνολο) έχουν ταβάνι.

Και όσο για το Ουγγαρία-Πορτογαλία, τι είδαμε πάλι ; Κλασσικό Σάντος προβοκάτορα και Δρακουμέλ του ποδοσφαίρου !!

Μια Ουγγαρία που αμυνόταν και στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο για 83 λεπτά και μια Πορτογαλία που ήταν αργή, χωρίς εμπνεύσεις και έδειχνε να μην μπορεί…

Και όμως και πάλι τυχερό γκολ στο γκολ στο τέλος (τα Πορτογαλικά βουντού αποδίδουν ακόμα…) και στο καπάκι πέναλτι, 0-2 και αγωνιστική και ψυχολογική κατάρρευση της Ουγγαρίας.

Έτσι η διαφαινόμενη γκέλα της Πορτογαλίας στη Βουδαπέστη έγινε θριαμβευτικό 0-3 και ο Ρονάλντο-που μέχρι εκείνη την ώρα σχεδόν δεν υπήρχε στο γήπεδο-έγινε ήρωας, σπάζοντας ρεκόρ !!

Εκτιμούμε μάλιστα ότι τα επόμενα ματς, με Γερμανία και Γαλλία, ταιριάζουν περισσότερο στους Πορτογάλους οι οποίοι θα επιδωθούν στη γνωστή τακτική τους, του αμυντικού ποδοσφαίρου και της ανάσχεσης.

Έτσι λοιπόν θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση, ειδικά τους Γερμανούς και ίσως και τους Γάλλους.