Έχασε πόντους το αφήγημα Μητσοτάκη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο !

Διακυβέρνηση Διεθνή Οικονομία Πολιτικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να ξεγελάσει πολύ κόσμο-για ένα διάστημα ακόμα και εμάς-με το αφήγημά του ως φιλελεύθερος, εκσυγχρονιστής και ευρωπαϊστής, αλλά μόνο οι πιο οξυδερκείς άνθρωποι κατάφεραν να βγάλουν τις παρωπίδες τους και να δουν την αλήθεια.

Πως δηλαδή είναι ένας πολιτικός απατεώνας που κυβερνά με όπλα τον αυταρχισμό και έναν ιδιότυπο λαϊκισμό των σαλονιών, μιμούμενος πρακτικές που εφάρμοσε ο από τη φύση του λαϊκιστής και αυταρχικός ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

Αυτό το αφήγημα που έστησε είναι τόσο καλά στημένο επικοινωνιακά που δεν καταφέρνει να ξεγελά μόνο τους Έλληνες (τουλάχιστον τους ψηφοφόρους του), αλλά και μεγάλη μερίδα των ξένων και μέσα στην Ε.Ε., αλλά ακόμα και στις ΗΠΑ (δες χαρακτηριστικά την ομιλία του στο Κογκρέσο).

Ωστόσο να που άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες ρωγμές στο αφήγημα-παραμύθι, τουλάχιστον μέσα στην Ε.Ε. !

Συγκεκριμένα σχεδόν κάθε μήνα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχεται έναν πρωθυπουργό κράτους-μέλους της Ε.Ε., ο οποίος ενημερώνει τους ευρωβουλευτές για την κατάσταση στη χώρα του, τη συμβολή της στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια και διατυπώνει τις προτάσεις του για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Τελικά το πέρασμα του πρωθυπουργού Μητσοτάκη από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι περίμεναν ο ίδιος και οι συνεργάτες-καθοδηγητές του !

Από το ξεκίνημα της ομιλίας του πρωθυπουργού  φάνηκε πως ήθελε κυρίως να την εντάξει στην προεκλογική αντιπαράθεση στην Ελλάδα και να αναδείξει  για την κρίση του 2015 (πολύ αργά το θυμήθηκε η Ν.Δ…) και να αναδείξει το αφήγημα του εκσυγχρονιστή και της Ελλάδα που ορθώνει το ανάστημά της και αφήνει τα δύσκολα πίσω…

Βέβαια οι παριστάμενοι ευρωβουλευτές δυσανασχετούσαν, καθώς δεν είχαν καμία διάθεση να παρακολουθήσουν τον κ. Μητσοτάκη σε μία εσωτερική Ελληνική προεκλογική αντιπαράθεση και ο Μητσοτάκης βρήκε υποστήριξη μόνο από τον δημοκράτη, αλλά πολιτικά τυφλό Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αυτό όμως τελικά δεν αρκούσε και το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ο Μητσοτάκης μία έντονη κριτική από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις η οποία τον αιφνιδίασε (καθώς δεν είχε μαζί του και τον θεωρητικό του πρώην ΚΝίτη Θεοδωρικάκο για να τον κατευθύνει…)

Κάποια στιγμή μάλιστα πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας του φιλελεύθερου «Renew Europe», Ολλανδός ευρωβουλευτή Μαλίκ Αζμάνι.

Ο κ. Αζμάνι είναι το Νο 2 στην ιεραρχία της πολιτικής ομάδας του «Renew Europe και έχει υποδεχθεί στις τάξεις της τον διαγραφέντα από τη Ν.Δ. και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο ο οποίος καταγγέλλει πλέον συχνά στην Ε.Ε. τον αυταρχισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Ο Αζμάνι έχει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας των ΜΜΕ και εφαρμογής των κανόνων του κράτους Δικαίου και ειδικεύεται στην κριτική κυβερνήσεων όπως της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Αφιέρωσε έτσι μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την τελευταία ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η οποία, όπως είναι γνωστό, κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 108 επί συνόλου 180 χωρών που αξιολογήθηκαν.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής έφερε σε  δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, όταν στο τέλος της ομιλίας του απευθύνθηκε σε αυτόν δύο φορές και του ζήτησε να βάλει τέλος  στον αποκλεισμό του Γιώργου Κύρτσου από τη δημόσια τηλεόραση και από τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η καταγγελία ειδικά του «Renew Europe» σε βάρος του Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη ευρωπαϊκή και εθνική σημασία. Δείχνει ότι οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού (με ότι ελαττώματα και αν τους χαρακτηρίζουν πλέον, κυρίως λόγω του τυχοδιώκτη Μακρόν) θεωρούν ορισμένες επιλογές του αντιδημοκρατικές, εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Η δε επιβεβαίωση του αυταρχικού αυτού συστήματος και καθεστώτος που εμπνέεται από τον Πουτινισμό και τον Ορμπανισμό ήρθε από τη συμπεριφορά του τύπου που ελάχιστε έως καθόλου ανέδειξε τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί στο Στρασβούργο και το στραπάτσο Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *